Maisto vakumatoriai yra pritaikyti vakuumuoti mėsą, grybus, žuvį, vaisius, daržoves ir miško gėrybes. Tai yra paprasta, tačiau didžiausi vakuumavimo privalumai yra itin reikšmingi. Maistui skirti vakumatoriai ženkliai prailgina maisto gerąsias savybes ir maisto saugojimo laiką. Taigi su vienu paprastu įrenginiu ir keliomis minutėmis savo laiko, galėsite mėgautis natūraliu vaisių, žuvies, sūrio ar mėsos gaminių skoniu visą žiemą. Maistas neišdžius, nesuvys, nepraras aromato ir vitaminų. Taigi liks skanus. Kaip išsirinkti vakuumatorių maistui: 1) Patogiausias būdas – kreipkitės į mūsų konsultantus ir vieno skambučio ar elektroninio laiško pagalba jums išsamiai ir iš realios patirties patars, geriausiai jūsų lūkesčius atitinkantį vakuumatorių. 2) Pagalvokite ką ir kiek vakumuosite. Jei vakuumuosite namuose ir nelabai didelius kiekius gan sausų produktų, tada galima rinktis paprastesnius vakuumavimo aparatus. Jeigu yra poreikis didesniam kiekiui vienu metu suvakuumuoti, jeigu vakuumuosite drėgnus, virtus, šlapius produktus – tada patartume rinktis vakuumatorių, kuris yra tinkamas skysčiams ir turi didesnę ištraukimo galią. Maisto vakuumatoriams galite naudoti maišelius, rulonėlius ar indelius. Privalumai:a) vakuumavimo maišeliai padeda greičiau atlikti vakuumavimą. Tačiau jie yra standartinio dydžio, todėl ne visada gali atitikti jūsų poreikius ir naudojasi mažiau taupiai.b) vakuumavimo rulonėliai naudojasi taupiai ir galite pasirinkti jų ilgį. Tačiau vakuumavim procesas vyksta truputi lėčiau, nes su vakuumatoriumi reikia užlyditi abu rulonėlio/rankovės galus. Tai nėra sudėtinga, tačiau atima papildomai kelias sekundes.c) vakuumavimo indai arba dangteliai skirti trumpam vakuumavimui. Jie puikiai tiks porai dienų, jei ruošiate sau maistą į darbą. Maistą vaikams į mokyklą. Ruošiatės į gamtą. Tai puikus, tvirtas ir patogus būdas turėti kokybišką naminį maistą ar gėrybes su savimi. Paprasta, tačiau novatoriška, gražiai atrodo ir išsaugo skonines savybes – todėl šie priedai kartais labai praverčia.