Kokie yra maisto vakuumavimo indelių privalumai ir paskirtis, TOP3: 1) Pagrindinė maisto vakuumavimo indelių nauda atsiskleidžia vakuumuojant maistą trumpesniam laikui. Pavyzdžiui gaminate patiekalą, kurį norėsite valgyti visą savaitę – po poros dienų standartinėm sąlygom jis tikrai bus praradęs ženklią dalį savo skonio ir kvapo. Ypač jei kalbame apie greičiau gendančius produktus, pavyzdžiui salotas. Todėl suvakuumavus – tas pačias salotas galėtumėte lengvai atsidaryti ir valygti dar ir dar kitą dieną. 2) Labai patogu kelionėse. Pagaminate maistą namie, suvakuumuojate į indelį ir skaniai valgote tada, kada jums patogu pikniko ar kelionės metu.3) Vakuumavimo indeliuose galima laikyti dažniau reikiamų produktų. Jei maišelį tektų vėl atplėšti, o paskui vėl užvakumuoti kas dieną – tai nebūtų patogu ir praktiška. Tačiau tai lengva padaryti su indeliais. Pavyzdžiui tokie produktai, kaip žalumynai, kava... tikrai greitai praranda savo savybes, kai būna nuskinami ar atidaromi. Blogos savybės = blogas skonis. Blogo skonio mes nenorime, todėl užvakumavus indelyje galime ilgiau džiaugtis geru skoniu, kvapu ir vaizdu, bei prireikus, bet kada patogiai paimti, kad ir nedidelį kiekį produkto iš indelio.